" udka nie wolisz zamienic na piers z kurczaka - mniej tłuszczu a więcej białka " Ile tam jest tłuszczu 2g? Cały kurak jest chudy. Skóry nawet nie warto ściągać. Zmieniony przez - Ludi_ w dniu 2011-10-04 15:26:15
ryż, kasza, makarony, jajka itp - to akurat nie jest drogie. Dwa porządne udka a kurczaka gotowe upieczone 8 zł, wiec nie ma tragedii.Dla mnie większym problemem było przyrządzanie posiłku bo sam ryż czy kasza to jest w smaku papier........a daleko mi do szefa kuchni. Ale fakt jest taki że w młodym wieku jeść z godnie z wyliczeniami itp to nie [...]
Witaj, Wygodniej nie było by Ci ułożyć jadłospis na 4/5 posiłki ? Troszkę nie rozumiem posiłku na przykład 4 ? Pierś z kurczaka zamień na inne mięso udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Słonecznik zamieniłbym na migdały , orzechy nerkowca ale radzę Ci jak wcześniej wspomniałem tłuściejsze [...]
JEśli ma być CKD to wyrzuć filet z kurczaka a zamień na tłustsze mięsa np : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka a także wyrzuć masło z orzechów ziemnych ponieważ :http://potreningu.pl/articles/1506/smieciowy-produkt-ktorym-zajadaja-sie-sportowcy-wierzac-ze-jest-zdrowy Pozdrawiam
jak trening np masz po szkole i w domu jesz mamusiny obiad to np pomidorowa z żeberkami, po treningu mozesz dać udka od kurczaka i ryż, akurat ryż drogi nie jest. Jak się policzy to pierś też tanio wychodzi np 100g piersi ok 1.6 zł zawiera 20g białka, serek wiejski 200g sena ok 1.99 i też zawiera 20g białka, tuńczyk to samo o wiele droży od piersi.
[...] i obiadem 14:00 wcinam 4 kanapki z chlebem razowym + dżemem lub serkiem topionym i wypijam 20g białka, później obiad(zazwyczaj jakieś mięcho((mało jak dla mnie:schabowe, udka i piersi z kurczaka, ryby itp.), ziemniaki, surówki)), następnie kolacja 18:00 to już różnie jest, gdy widzę że było mało białka w produktach też dopijam sobie 20g, [...]
[...] nie tylko ryż ale i makaron, kasze a od czasu do czasu trzeba zjeść i ziemniaka. TO samo tyczy się białka - są przecież inne ryby, nie tylko tuńczyk. Zamiast piersi z kurczaka ugotuj/upiecz sobie udka, lub kto ci broni zrobić schab, karkówkę czy też jakąś polędwiczke/udziec z indyka. I nie zapominaj o zdrowych tłuszczach oraz warzywach i owocach.
najlepsza bedzie wołowina:poledwica wołowa(50zł za kg),udziec wołowy(ok.23zł za kg)rozbaef(ok18-20zł za kg) drób:piers z kurczaka(ok.13zł za kg),udka(ok 5zł za kg,kurczak cały(ok.6zł za kg)wieprzowina:schab(ok.16zł za kg),karkówka (ok.14zł za kg),cielęcina:łopatka cielęca udziec cielęcy(cen nie podam bo nie orientuje sie) dorzucił bym także cos z [...]
wafle ryżowe, pieczywo chrupkie, serki wiejskie i wszystkie rodzaje serów, owoce, warzywa, orzechy, żeby jakieś mięso było to możesz np wędzone filety z kurczaka, karkówka, udka, ale tam dużo sodu jest ale stołując się gotowcami nie ominiesz tego, czy nawet z sieciówek gotowe sushi
[...] częściej wieprzowinę: łopatka, podroby (wątróbka jest ok) itd. Mięso jest tańsze i bardziej kaloryczne. Poza tym, nie musisz maniakalnie jeść piersi z kurczaka: piecz udka, skrzydełka, rób kotlety z mielonego mięsa drobiowego. Podpatruj co jedzą ludzie w temacie: Co właśnie jesz. Można podłapać ciekawe pomysły, na urozmaicenie diety od [...]
Najpierw ułóż dietę zbilansowaną z nadwyżką kaloryczną, jedz to co lubisz. Unikaj mało kalroycznych rzeczy typu właśnie pierś z kurczaka + ryż zamiast tego np. : udka, karczek, sery, ryby tłuste, źródła węgli jakie lubisz: makarony, ryże, kasze itp. jak już masz dać pierś to nie żałuj źródła tłuszczu np. oliwy
[...] muszą być. Warzywa mogą tez być żródłem ww i nie sa drogie - buraki, ziemniaki, marchew. Kasze, ryże płatki tez budżetu nie rujnują, z kurczaka nie musisz kupowac piersi, udka sa tańsze, wątróbka tez ok. Wieprzowina też jest w miarę ekonomiczna. Wrzuć sobie w google hasło 4% bf i obejrzyj, Jeśłi robiłeś pomiary na tanicie, czy innej wadze, to [...]
[...] mam co innego, kwestia umiejętności kulinarnych i wyobraźni trzeba po prostu gotować, duuuużo gotować Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce morza. Źródła [...]
[...] dietę, a nie odwrotnie. Każde źródło białkowe zastępuje odzywkę ( pod kątem samej zawartości białka ) : Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne. co do treningów do 3 razy [...]
Za mało tłuszczu , daj zamiast piersi z kurczaka to udka, podroby , szynkę wieprzową , schab , wołowine , tłuste ryby jak śledź , makrela, łosoś i automatycznie podbijesz bilans. Pomyśl nad kupnem np. gainera i wypijaniu go potreningu aby nabić kalorie. Pozdrawiam
Witaj , Po pierwsze zwiększył bym ilość tłuszczu w diecie , wystarczy że filet z kurczaka zamienisz na : udka, podroby, szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , jajka. Także sugerowałbym wyrzucić aeroby a dać bardziej intensywny trening , zamiast wspomnianych wcześniej aerobów dodaj interwały: [...]
Pamiętaj o tłuszczach- dodaj oliwę/ olej lniany/ oliwę z pestek winogron. Zamiast udka lepiej jedz pierś z kurczaka, bo nie ma kości- więcej mięsa w tych 200g. Ogólnie wydaje sie ok, ale radzę zaczekać jeszcze na opinie eksperta javascript: test(''); javascript: test(''); .